Van zwembad oefening, naar buitenwater oefening

 

Vrijdag 6 september heeft de Haarlemse Reddingsbrigade een oefenavond georganiseerd voor de oudere kinderen uit het zwembad.

 

De kinderen kregen te horen dat ze om 19:00 op de post een buitenwater oefening gingen doen. Aan hen werd gevraagd een oude lange broek, T-shirt en schoenen mee te nemen.

 

Eenmaal aangekomen was het eerste onderdeel een gezamenlijke redding uitvoeren voor 2 drenkelingen.

Bij de eerste ronde werden er klossen gebuikt die te kort waren voor deze afstand. Vervolgens zijn er 2 redders aangelijnd te water gegaan. Toen ze wisten dat de slachtoffers gedronken hadden kreeg een persoon de opdracht om de ambulance te bellen. Tijdens het bellen vertelde Marcel (de instructeur) de persoon dat het beter was om een taxi te regelen, omdat bij dronken mensen niet perse een ambulance nodig is.

Bij de tweede ronde was een ander het slachtoffer en werd er gebruik gemaakt van een oude band waarvan meerdere mensen dachten dat hij niet bleef drijven (dat deed hij dus wel!)

 

Het tweede onderdeel was zwemmen in het meer naar een klein eiland. Daarna werden de kinderen terug gebracht naar de kant met de rubberen boot, maar eerst moesten we nog even onder de boot door zwemmen.

 

Het derde onderdeel was in een lijn inhaken met de armen en in een bagger sloot de bodem doorzoeken. Het water was zo ranzig dat meerdere mensen braak nijgingen kregen. De eerste keer hebben we niks gevonden. Bij de tweede keer hadden we de bekende oranje pop gevonden waar we dus de eerst keer over heen gelopen waren.

 

Toen we weer bij de post waren hebben we de kleding en onszelf afgespoeld onder een geïmproviseerde douche en nieuwe kleren aangedaan.

 

Als laatste kwam de nabespreking waarbij er gevraagd werd wat mensen van de oefening vonden en dat er op de nieuwe post vaker oefening komen. Meerdere mensen vonden het leuk en het was dus ook een zeer geslaagde oefening.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord