• Post

  Adres:
  Wateringweg 55
  2031 EK Haarlem
  Tel: 023 539 07 43

  Post adres:
  Wateringweg 55
  2031 EK Haarlem

  Vrijwel iedere zondag geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur

 • Links

 • Van Zwembad naar praktijk

  vrijdag 6 september heeft de Haarlemse Reddingsbrigade een oefenavond georganiseerd voor de oudere kinderen uit het zwembad. hieronder zijn foto’s en een verslag te vinden.

  verslag

  We hadden te horen gekregen dat we om 19:00 op de post een buitenwater oefening zouden doen. Aan ons was gevraagd een oude lange broek, T-shirt en schoenen mee te nemen.  Eenmaal aangekomen was ons eerste onderdeel een gezamenlijke redding uitvoeren voor 2 drenkelingen.

  Bij de eerste ronde werden er klossen gebuikt die te kort waren voor deze afstand. Vervolgens zijn er 2 redders aangelijnd te water gegaan. Toen we wisten dat de slachtoffers gedronken hadden kreeg ik de opdracht om de ambulance te bellen. Tijdens het bellen vertelde Marcel (de instructeur) mij dat het beter was om een taxi te regelen, omdat bij dronken mensen niet perse een ambulance nodig is.

  Bij de tweede ronde was ik slachtoffer en werd er gebruik gemaakt van een oude band waarvan meerdere mensen dachten dat hij niet bleef drijven (dat deed hij dus wel!).

  Het tweede onderdeel was zwemmen in het meer naar een klein eiland. Daarna werden we terug gebracht naar de kant met de rubberen boot, maar eerst moesten we nog even onder de boot door zwemmen.

  De derde opdracht was in een lijn inhaken met de armen en in een bagger sloot de bodem doorzoeken. Het water was zo ranzig dat meerdere mensen kots nijgingen kregen. De eerste keer hebben we niks gevonden. Bij de tweede keer hadden we de bekende oranje pop gevonden waar we dus de eerst keer over heen gelopen waren.

  Toen we weer bij de post waren hebben we de kleding en onszelf afgespoeld onder een geïmproviseerde douch en nieuwe kleren aangedaan.

  Als laatste kwam de nabespreking waarbij er gevraagd werd wat mensen van de oefening vonden en dat er op de nieuwe post vaker oefening komen. Meerdere mensen vonden het leuk en het was dus ook een zeer geslaagde oefening.

  Verslag door Sander Theunisz

   

  foto’s door Rene van den Brand & Marcel Spinella