• Post

  Adres:
  Wateringweg 55
  2031 EK Haarlem
  Tel: 023 539 07 43

  Post adres:
  Wateringweg 55
  2031 EK Haarlem

 • Links

 • Brandweer bus (HLM-710)

   

  Sinds donderdag 6 november ’14 is de Haarlemse Reddingsbrigade de eigenaar geworden van een nieuw (2de hands) voertuig. Het gaat hier om de oude duikongevallen wagen van Nieuw-Vennep, de 12-4310. Vanaf deze plek willen wij u graag op de hoogte houden van de metamorfose die de bus ondergaat.

   

  _DSC1343

  DSC_0291

  Op vrijdag 7 november ’14 zijn we langs gegaan bij ASN Vermaire in de Waarderpolder, deze hebben we gevraagd om de auto te laten spuiten in de kleur van de Reddingsbrigade. Deze beste mensen zijn bereid om dit gesponsord te doen. Er is afgespoken om over 2 weken de bus daar heen te brengen.

  _DSC1407

   

  Op zondag 9 november 2014 is er begonnen met het verwijderen van de stickers en Striping van de bus. Na 4 uur werk is de bus al nagenoeg kaal, op de lijmresten en nog tekst brandweer op de zijkant na. Verder heeft de TD ook al zijn bijdrage geleverd aan de bus. Achterin zijn al diverse aanpassingen gemaakt voor om EHBO koffer en AED op te hangen. Hij zal komende week met een lid mee gaan om verder van de stickers af te komen en de lijmresten.

   

  _DSC1460

  Op zondag 16 november 2014 na de sinterklaas intocht in Haarlem zijn een klein ploegje weer verder gegaan met het verwijderen van de stickers. Door dat het een regenachtigedag was is er besloten om bij onze buurt reddingsbrigade verder te gaan. Daar stonden we warm en droog. De bus was links al helemaal kaal gehaald door het lid die hem mee had genomen door de weeks. Nu was het de bedoeling om hem helemaal sticker vrij te maken zodat hij z.s.m. naar de spuiter kan. Ook dit is gelukt en de grote werklampen op het dak zijn nu ook verwijderd.

  DSC_0021

  DSC_0022

  Als de verlichting van het dak is zal de Bus de komende week richting ASN Vermaire gaan voor het spuiten.

   

  Wilt u op de hoogte blijven van de voorderingen volg dan onze website.